Massagevormen

In de loop der jaren heb ik opleidingen gevolgd op vele massage gebieden, waaronder sportmassage, rugproblemen en -herstel, stoelmassage, manuele lymfedrainage, bindweefselmassage, onderarm massage en actie-taping. Al deze technieken zet ik naar behoefte in tijdens een behandeling. Bij medische indicatie wordt u altijd eerst doorverwezen naar een huisarts of (fysio)therapeut. Wel is er de mogelijkheid om in samenspraak met uw behandelend specialist een massageplan op te stellen. Ook kunnen mensen via doorverwijzing van een fysiotherapeut of andere medische specialist terecht voor nabehandeling of onderhoud van de gevoelige gebieden.

De hieronder genoemde massagevormen die Praktijk Agnes Saft aanbiedt komen niet in aanmerking voor vergoeding door een zorgverzekeraar.

 

U kunt in de praktijk terecht voor:

- Sportmassage & onstpanningsmassage: een actieve en effectieve massage bij klachten

- Zwangerschapsmassage: in een comfortabele zijligging ontspannen of vermoeide spieren weer losmaken

- Hot-stone massage: ideaal voor in de wintermaanden

- Kokos-stempelmassage: een ontspanning ťn zachte huid ineen

- Lypossagetherapie: een figuurcorrigerende massagevorm

- Bedrijfsmassage/stoelmassage: massage voor bedrijven op de werkplek of in de praktijk

 

Sportmassage & ontspanningsmassage

Bij sportmassage worden de spieren gekneed voor een betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen. Een sportmassage kan zowel vooraf aan een sportinspanning (tonusverhogend) als na een sportinspanning (tonusverlagend/ontspannend) gegeven worden.

 

Bij een ontspanningsmassage worden ook de sportmassage-handgrepen gebruikt, alleen nu in een rustiger tempo. Er wordt niet specifiek op ťťn probleemgebied gewerkt (bijvoorbeeld schouder of kuit), maar op een heel lichaamsonderdeel zoals rug/nek of beide benen. Bij een ontspanningsmassage in mijn praktijk wordt meestal een combinatie gemaakt van ontspanning en behandelen van overbelaste spieren. Vaak heeft een cliŽnt de eerste behandeling(en) nog echte 'pijnplekken' , die bij regelmatige massages geheel verdwijnen en dan is een massage alleen nog maar puur ontspannen.

<naar boven>

 

Bolle buiken massage (zwangerschapsmassage)
Een heerlijke ontspannende massage voor zwangere vrouwen. Even tijd voor jezelf en je  baby. Met behulp van speciale kussens lig je in een comfortabele zijligging en word je hele lichaam gemasseerd. Hierbij maak ik gebruik van pulsing-technieken (schudden/wiegen), stretching en olie-massage. Een gehele massage duurt 60-70 minuten, er is ook een deelmassage mogelijk van bijvoorbeeld alleen rug of benen. Behandeling aan huis is mogelijk. Deze vorm van massage is ook heerlijk na de bevalling als het nog te gevoelig is om om de buik te liggen.

<naar boven>

 

Hot-stone massage

Hot-stone massage is een massage bij uitstek om te ontspannen, warm te worden en even helemaal niets te hoeven. Na insmeren met olie worden er op de huid stenen gelegd die voor een weldadige warmte zorgen. Ook wordt met continue warme stenen het lichaam gemasseerd. Door de warme stenen op de huid treed een algeheel gevoel van welbehagen op. Tegelijkertijd heeft de warmte een stimulerende invloed op het zenuwstelsel dat voor ontspanning, rust en herstel van het lichaam zorgt. De hot-stone massage is bij een buitentemperatuur boven de 25 graden af te raden omdat het lichaam dan niet meer voldoende kan afkoelen.

<naar boven>

 

Kokos-stempelmassage

De kokosstempel massage is een van origine Thaise massage die langzaam ook Nederland veroverd. Tijdens de behandeling wordt als eerste de huid met een scrubstempel gescrubt en ontdaan van dode huidcellen. De poriŽn worden goed opengemaakt, waardoor de kokosolie beter door de huid wordt opgenomen. De kruidenmix voor de scrubstempel is limoenblad, mangostone, limoenschil, zeezout en kokosvlokken. Door de stempel te verwarmen met stoom komen de krachten en de aroma's van deze kruiden vrij. Na de scrubbehandeling volgt een massage met (pure) kokosstempels. De oliŽn die door het stomen van de kokosstempels vrijkomen maken de huid elastischer en wat eerst een droge huid was, voelt weer zijdezacht aan. Kortom, een verzorgende  behandeling waar je blij van wordt!

<naar boven>

 

Lypossagetherapie

Lypossage is een alternatief voor de chirurgische ingreep liposuctie. Door lypossage wordt je figuur gecorrigeerd, je huid wordt strakker en soepeler. Na de therapie sta je letterlijk en figuurlijk anders in het leven. Lypossage is ook: zelf willen meewerken aan je figuurcorrectie. Lypossage is geen therapie om gewicht te verliezen, wel omvang. Lypossage is voor zowel vrouwen als mannen geschikt. Ook kan het goed dienen als voorbereiding op een operatie omdat de huid en het onderliggend weefsel soepeler en beter doorbloed wordt, wat herstel kan bevorderen.

De lypossagetechniek is ontwikkeld door de Amerikaanse massagetherapeut Charles Wiltsie. De gebruikte technieken zijn een combinatie van bindweefselmassage en manuele lymfedrainage en zijn effectief, maar Ďheftigí.


Lypossage wordt in kuurverband gegeven, daarna naar behoefte. Een lypossagekuur bestaat uit 10 sessies van een half uur (2 keer per week). Na 10 keer voelt de cliŽnt zich letterlijk ťn figuurlijk beter in haar of zijn vel zitten. In de praktijk is gebleken dat voortzetting van de kuur tot 15 behandelingen een nog positiever resultaat geeft. Per cliŽnt is er een verschil van te behalen resultaten van 1 tot 5 cm per meetplek. Losse behandelingen zijn alleen mogelijk als onderhoud na een kuurbehandeling. De behandelde zones tijdens een kuur zijn buik, billen en bovenbenen (voor- en achterzijde).

<naar boven>

 

Stoelmassage/bedrijfsmassage

Stoelmassage is een vaak geziene massagevorm bij bedrijven, instellingen en beurzen. Deze vorm van massage is een prachtige manier om in korte tijd mensen tot rust te laten komen en van nieuwe energie te voorzien om het (gestresste) leven weer op te kunnen pakken. Bij stoelmassage gaat de massage door de kleding heen en wordt hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen behandeld. Een modernere vorm van bedrijfsmassage is massage bij mij in de praktijkruimte. Hier is meer tijd per persoon mogelijk en kan er direct op de huid gewerkt worden.

 

De massages zijn bedoeld om even een pas op de plaats te maken en het zenuwstelsel een signaal te geven het herstelproces van het lichaam te stimuleren. De werknemer voelt zich prettig en zal, bij regelmatige herhaling van de massage, in staat zijn zich beter op de werkplek te ontspannen en te concentreren. Ook wordt men zich bewuster van het eigen lichaam en houding. Stoelmassage ůf bedrijfsmassage in de praktijk kan zo een positieve bijdrage leveren aan het algemeen welbevinden van de werknemer en aan preventie van werkgerelateerde klachten.

 

Bedrijfsmassages kunnen fiscaal aftrekbaar zijn, vraag uw financieel adviseur hiernaar. Dit geldt zowel voor de stoelmassages op de werkvloer, als voor de massages in mijn praktijk.

<naar boven>